14 Şubat 2015 Cumartesi

I don’t need a Valentine, I need Valentino!




Birkaç hafta önce Valentino’nun Pre-Fall 2015 koleksiyonu moda severlerle buluştu fakat ben başlıktan da anlayacağınız üzere Sevgililer Günü’ne kadar beklemek istedim bu yazıyı yazmak için. Maria Grazia Chiuri ve Pierpaolo Piccioli tarafından hazırlanan koleksiyon tam anlamıyla benim kalbimi fethetti!
Siz de 70’lerin boho style’ını, çiçek çocuklarını, hippi rüzgârını özleyenlerdenseniz eminim bu koleksiyona bayılacaksınız. Neler yok ki, neler?! Kelebekler, kuşlar, yıldızlar, gezegenler…  Valentino bir kez daha tüllerle, payetlerle, kuş tüyleriyle ne kadar sade, elegan ve şık olunabileceğini bize gösteriyor. 97 parçadan oluşan koleksiyonda şifonlar, pullar, nude tonlar, soft renkler ön planda.


Doğadan ilham alırken kamuflajı bile romantikleştiren Valentinolar ise arzu nesnesi olmaya şimdiden aday gibi!



Bizim gibi sevgi pıtırcıklarını unutmayıp kırmızı ve kalpli muhteşem elbiseler hazırladıkları için de ayrıca teşekkür ediyoruz tabi ki!




Bu minnoş, mini mini birler, çalışkan ikiler tadındaki elbiseler de tüm lolitaların beğenisini kazanacaktır eminim. Gömlek yaka detayına, eteklerin pililerine bayıldığımı söylemeden geçemiyciim:



“Hani kuşlar, ağaçlar, bin bir renkli çiçekler”i anımsatan lacivertler de romantik bir İtalyan’dan beklenirdi tabi ki. Kelebekli olana ba-yı-lı-yo-rum.


Ve sonunda geldik benim favori parçalarıma. Siz de benim gibi gökyüzü aşığıysanız, galaksi, yıldızlar, dolunay diyince akan sular duruyorsa bunlara bayılacaksınız. Genellikle lacivert rengin ağırlıklı olduğu, pul, payet ve şifonların romantik rüzgârlar estirdiği bu kıyafetler için cinayet bile işleyebilirim sanırım.  Valentino sanatı mı desem sihri mi desem karar veremesem de benim ilk kez bir koleksiyona âşık olmamı sağladılar. Vogue editörlerinin dediği gibi Boticelli’nin Primavera’sından mı ilham aldılar bilemesek de iyi ki yapmışlar. Ağzımın suyunu akıtan bu elbiseler için diyebileceğim tek bir şey kalıyor geriye:
Give me these Valentinos and nobody gets hurt!



The Brunette Panda

(Bu yazı 724kadin.com'da yayınlanmıştır.)
http://724kadin.com/valentino-pre-fall-2015-koleksiyonu/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder